Le Prieuré Saint-Géry

Een restaurant om niet snel te vergeten …

Duw de zware deur in de met klimop overgroeide gevel van dit oude gebouw open en betreed een lichte, subtiele wereld met een eetzaal en meerdere salons om in intimiteit te tafelen. De chef en eigenaar van Hostellerie Le Prieuré Saint-Géry weet de meest veeleisende smaakpapillen te verrassen en te veroveren met zijn uitgekiende culinaire creaties. Er valt zoveel te genieten dat de tijd lijkt stil te staan – en tegelijk lijkt te vliegen. Bij uw vertrek is één ding zeker: hier komt u graag nog eens terug.

BELEVEN ...

… licht en gratie. Het intieme restaurant straalt pure verfijning uit en creëert een subtiele wereld die de ziel streelt en de blik bekoort. Elegante stoffen, uitgekiende verlichting, zachte kleurschakeringen, uitgelezen tafelgarnituur en een tot in de kleinste details uitgewerkte inrichting: Vincent Gardinal weet de gulden regels voor stijlvol tafelen als geen ander te interpreteren. Elk moment is bijzonder – en dat geldt uiteraard ook voor de uitstekende bediening, die attent is zonder nadrukkelijkheid of overdrijving. Het maakt ons gelukkig om u gelukkig te maken.

VERRUKKEN …

De borden van Vincent Gardinal zijn echte schilderijen. Of misschien zijn het staaltjes van culinaire haute couture. De chef heeft er plezier in het oog te strelen alvorens de smaakpapillen te prikkelen. En daarvoor maakt hij gebruik van de best mogelijke ingrediënten. Hij heeft een voorliefde voor luxueuze producten en schitterende wijnen, afkomstig van grote domeinen of juist van kleinschalige producenten. Vincent Gardinal werkt ook graag met streekproducten, afkomstig van producenten die net als hij perfectionist zijn en houden van de juiste werkwijze, toegepast en herhaald om uitmuntende resultaten te behalen. De gerechten van Vincent Gardinal vormen een combinatie van moderniteit en classicisme – een persoonlijke interpretatie die losstaat van de trends en modegrillen, maar de gastronomische traditie voor zichzelf laat spreken.

carte-des-vins

Wijnen

“Wees altijd dronken. Dat is alles, het enige wat ertoe doet. Om niet de helse last te voelen van de Tijd die onze schouders breekt en ons naar de aarde drukt, moeten we ons onophoudelijk bedrinken. Maar waarmee? Met wijn, poëzie of deugdzaamheid, naar eigen smaak.”

Charles Baudelaire

HET TERRAS

Ga op reis … Naast culinaire ontdekkingen bieden wij u op mooie dagen ook een bijzondere reisbestemming aan: ons terras. Een beschutte plek met een plataan in het midden en een klaterende waterbekken … De tijd staat stil en u waant zich ver weg. Een moment van kalmte dat eeuwig duurt. Onder het genot van een heerlijke maaltijd, dat spreekt.